achtertuin Amsterdam-Zuid

Afb0806b

Wensen:
Leeftuin
Betere aansluiting bij de woning
Sprekende beplanting
Oplossen hoogteverschil met tuin achterburen

 

Het oude niveau van de tuin lag erg diep ten opzichte van het woongedeelte op de eerste verdieping: je keek letterlijk de diepte in. Door het grootste gedeelte van de tuin te verhogen komt de tuin nu echt in contact met het woongedeelte. De pergola van steigerpijpen met frambozenrood accent speelt daarbij een belangrijke rol.

Van de balustrade op de eerste verdieping kom je via de met hout beklede trap naar beneden op een vlonderpad. Aan weerszijden van het vlonderpad zijn perken met bijzondere roodbladige planten en bloemen.

Op de grote leefvlonder een trede hoger word je omringd door een pergola van steigerpijpen met een frambozenrode bovenzijde, waar bijzondere, geurende klimplanten tegenaan groeien. 

Dit ontwerp zorgt ook voor privacy van de slaapkamers in het souterrain